Digitale TV

Een alles in 1 pakket biedt bij alle providers in ieder geval digitale TV, de opvolger van de analoge TV waar we jarenlang naar hebben gekeken. De providers bieden het signaal tegenwoordig digitaal aan, waardoor de kwaliteit beter is en we bijvoorbeeld gebruik kunnen maken van een programmagids. De digitale TV in HD levert een nog hogere kwaliteit beelden en wanneer u binnen uw alles in 1 pakket gebruik maakt van interactieve TV bepaalt u zelf wanneer u naar programma’s kijkt.

Houd er rekening mee dat u een decoder nodig heeft om digitale TV te kunnen bekijken. U kunt gebruik maken van een apart ‘kastje’, maar indien uw televisie een CI+ module ondersteunt is deze CI-module met een smartcard voldoende om digitale TV te kunnen bekijken.

Digitale TV met programmagids

Digitale TV binnen een alles in 1 pakket zorgt er onder andere voor dat u gebruik kunt maken van een programmagids. Deze presenteert u eenvoudig op het scherm, zodat u er met de afstandsbediening doorheen kunt bladeren. Zoek een programma om dit op te nemen, kijk wat er op dit moment op televisie is of ga na wat de andere zenders uitzenden. Dankzij digitale TV binnen een alles in 1 pakket bent u altijd volledig op de hoogte.

Digitale TV in HD

De providers van alles in 1 pakketten bieden bovendien digitale TV in HD aan, al verschilt het aantal zenders met deze hoge kwaliteit per provider. HD staat voor High Definition. Het aantal beeldlijnen is veel groter, waardoor er een scherper beeld ontstaat en u kunt kijken naar prachtige TV-programma’s. Nederland 1, 2 en 3 zijn net als RTL 4, 5, en 8, SBS 6, Net 5 en Veronica beschikbaar in HD, naast bijvoorbeeld Discovery Channel, National Geographic en de verschillende betaalzenders. Dankzij digitale TV in HD binnen een alles in 1 pakket kunt u rekenen op prachtige beelden op uw televisie.

Interactieve TV in een alles in 1 pakket

Tenslotte kunt u binnen een alles in 1 pakket gebruik maken van bijvoorbeeld Interactieve TV. U maakt dan gebruik van digitale TV (veelal in HD), maar u kunt bovendien zelf bekijken wanneer u bepaalde programma’s wenst te bekijken. U heeft hier een speciale decoder voor nodig, met daarin een harde schijf (HDD). U kunt hierop programma’s opnemen en bijvoorbeeld een live-uitzending op pauze zetten. Het alles in 1 pakket met interactieve TV is wat dat betreft helemaal compleet en biedt een uitstekende TV-ervaring.

Next post: