Kabel internet

Maakt u gebruik van kabel internet, of denkt u erover na om dit te doen binnen een alles in 1 pakket? Kabel internet is vergelijkbaar met ADSL internet, aangezien u gebruik maakt van een netwerk dat er in Nederland al jaren ligt. Voorheen gebruikten we het uitsluitend voor het televisiesignaal, maar tegenwoordig kunt u het signaal ook gebruiken om te bellen of gebruik te maken van het internet. Het kabel internet kan behoorlijke snelheden bereiken en vormt veelal een voordelige keuze. Het is wat dat betreft niet vreemd dat veel mensen er graag gebruik van maken binnen hun alles in 1 pakket.

Snelheid van het internet

De snelheid van kabel internet ligt vaak iets hoger dan die van ADSL internet. Een snelheid van 20 – 50 Mbit/s is gemiddeld te noemen, terwijl er ook snelheden tot wel 100 Mbit/s beschikbaar zijn. Het kabel internet is aan de andere kant niet zo snel als de snelheden die we in de toekomst met glasvezel kunnen behalen. Wat dat betreft heeft glasvezel heel duidelijk de toekomst. Dat neemt niet weg dat kabel internet binnen een alles in 1 pakket vandaag de dag nog een uitstekende keuze vormt.

Voordelige keuze

Daarnaast is het kabel internet in veel van de gevallen een voordelige keuze. U betaalt een behoorlijk scherpe prijs, terwijl u aan de andere kant gebruik kunt maken van een snelle internetverbinding. U merkt dit onder andere wanneer u grote bestanden wilt downloaden. Kies de snelheid van het kabel internet binnen uw alles in 1 pakket bij voorkeur op basis van het aantal personen en de manier waarop zij met het internet omgaan. Download u veel grote bestanden, of gebruikt u het internet vooral om e-mailberichten te versturen? Stem daar de gewenste snelheid van het kabel internet dat u wilt afnemen af.

Alles in 1 pakket via de kabel

Het kabel internet maakt bij veel mensen onderdeel uit van het alles in 1 pakket. U neemt dan niet alleen internet af, u kunt ook televisie kijken en eventueel gebruik maken van vaste telefonie. Op die manier kunt u een smart TV gebruiken met de handige applicaties, of zorgt u er met een smartphone of tablet voor dat u televisie kunt kijken via het internet. Wat dat betreft vormt kabel internet een interessante keuze, vooral wanneer u gebruik maakt van een volledig alles in 1 pakket, of een combinatie van bijvoorbeeld televisie en internet, of telefonie en internet.

Previous post:

Next post: